Несподівано: У Поклонської досі є українське громадянство

Ані Міграційна служба, ані Міністерство закордонних, ані інші дипломатичні установи не надсилали главі держави подання про позбавлення Поклонської українського громадянства.

Фото: bestfacts.com.ua

Депутат російської Держдуми Наталія Поклонська, яка раніше очолювала підконтрольну окупантам "прокуратуру" Криму, на сьогоднішній день залишається громадянкою України. Про це заявляє "Українська правда" з посиланням на офіційну відповідь Адміністрації президента, повідомляють Патріоти України.

Голова президентської адміністрації Ігор Райнін зазначив, що ані Міграційна служба, ані Міністерство закордонних, ані інші дипломатичні установи не надсилали главі держави подання про позбавлення Поклонської українського громадянства.

"Згідно із статтями 24 та 25 закону "Про громадянство" повноваження стосовно підготовки подань про втрату особами громадянства України на розгляд комісії при президентові з питань громадянства здійснюються Державною міграційною службою, Міністерством закордонних справ, дипломатичними представництвами та консульськими установами", – пояснив Райнін.

Він зазначив, що АП вже надіслало відповідне звернення до міграційної служби та МЗС й тепер чекає на реакцію цих відомств.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...