Несподівано: У США заблокували нові санкції проти Росії

Документ під назвою "Зміцнення безпеки Америки на Близькому Сході" підтримали менше двох третин зі ста сенаторів.

Санкції будуть, але інші? Ілюстрація: соцмережі.

Сенат Сполучених Штатів заблокував голосування щодо законопроекту, який передбачає введення санкцій проти Російської Федерації за допомогу уряду Сирії. Документ під назвою "Зміцнення безпеки Америки на Близькому Сході" підтримали менше двох третин зі ста сенаторів, повідомляють Патріоти України із посиланням на "РІА Новини".

При цьому представники Демократичної партії від самого початку заявляли, що не голосуватимуть за будь-які законопроекти, які не спрямовані на припинення "шатдауну". В результаті за подальший розгляд законопроекту висловилися лише 56 сенаторів при необхідних 60 голосах. Після цього лідер республіканців у сенаті Мітч Макконнелл вніс документ на новий розгляд.

Заблокований документ пропонує закріпити у формі закону різні санкції проти Сирії. Законопроект також вводить обмеження проти Росії і Ірану за військову допомогу Дамаску. Санкції передбачають блокування рахунків і власності юридичних та фізичних осіб, що знаходяться у американській юрисдикції, відмову у видачі та анулювання діючих віз США для таких осіб.

Відповідно до документа під санкції підпадає "іноземна особа, яка є військовим підрядником, найманцем або воєнізованим формуванням, свідомо діючим у якості військового на території Сирії від імені або за дорученням уряду Сирії, уряду Російської Федерації або уряду Ірану".

Крім того, обмежувальні заходи передбачені за фактично будь-яку співпрацю з урядом Сирії, у тому числі в сфері виробництва вуглеводнів, поставок авіатехніки і запчастин для військових потреб. У законопроекті Росію, Сирію і Іран звинувачують у нанесенні авіаударів по мирному населенню і цивільних об'єктах, облозі населених пунктів і перешкоджанні доставці туди гуманітарної допомоги.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...