"Нету информации. Ничего не могу сказать по этому поводу": Пєсков вразив своєю відповіддю на запитання, чи живий Сенцов

​У Кремлі нібито не знають, чому відмовили у відеозв'язку з політв'язнем.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков. Фото:darivoa.com

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков на пряме запитання журналіста про те, чи живий незаконно ув'язнений український режисер Олег Сенцов відповів, що "нічого не може сказати з цього приводу". У Пєскова запитали, чому українській стороні не дали змогу зробити відеоконференцію із Сенцовим після відмови у зустрічі із українською уповноваженою Верховної Ради Людмилою Денисовою. Він заявив, що відповіді дати не може, передають Патріоти України.

"Не можу вам відповісти, чому відмовили у відеозв'язку. Тому що це потрібно отримувати інформацію у відповідних органах, у ФСВП, і (омбудсмен РФ – Ред.) Москалькова повинна цією інформацією володіти. Він все-таки ув’язнений і з кожним ув’язненим ось так встановлювати відеозв'язок неможливо", - заявив Пєсков.

На пряме запитання про те, чи живий Олег Сенцов, речник президента Росії відповів: "Я не отримував якусь інформацію про те, що у нього якісь проблеми зі здоров'ям, тому я взагалі не можу мати у своєму розпорядженні ось цю іформацію і не можу нічого сказати з цього приводу" .

Також Пєсков прокоментував заяву Денисової про те, що Росія блокує доступ до українських ув’язнених попри домовленості президентів обох країн.

"Йде верифікація списків. Крім того, наскільки нам відомо, омбудсмени, як вони будуть відвідувати: синхронно, несинхронно, одночасно... Якраз ось ці обговорення призводять до того, що час затягується", - пояснив Пєсков.

Він додав, що нібито були накладки із переміщення, а Денисова нібито не змогла вилетіти через погодні умови. "Цей процес досить нелегкий, але робота по ньому ведеться", - додав Пєсков.

Як повідомлялося раніше, омбудсмен Людмила Денисова протягом п'яти днів намагалася зустрітися із Сенцовим, однак їй відмовили навіть у відеозв'язку. Сенцов нині голодує вже 37-й день. До нього не пускають ані українських лікарів, ані омбудсмена.

Москва і далі не виконує своїх обіцянок, каже українська уповноважена з прав людини. За словами Людмили Денисової, російська сторона зірвала вчорашні домовленості щодо синхронного відвідування Сенцова і Вишинського омбудсменами двох країн.

Джерело: УНІАН

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...