Невтішні новини для "легітимного": Швейцарія на рік продовжила арешт рахунків Януковича

Також продовжено арешт рахунків колишніх президентів Тунісу і Єгипту.

Віктор Янукович. Фото:https://focus.ua/

Швейцарія на рік продовжила арешт рахунків Януковича. Про це сказано в повідомленні прес-служби уряду Швейцарії, передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

Повідомляється, що рішення було прийнято на засіданні Федеральної ради 9 грудня. Було вирішено продовжити арешт рахунків повалених керівників України Януковича, Тунісу Зін аль-Абідіна бен Алі і Єгипту Хосні Мубарака, які містяться в банках Швейцарії. Також повідомляється, що арешт рахунків продовжений і для осіб, наближених до повалених правителів. Втім, перелік цих людей не уточнюється.

В уряді наголосили, що продовження заморозки, "як очікується, має принести помітний результат і прояснити, чи можуть активи, про які йде мова, бути повернуті".

З 2014 року на рахунках Януковича заморожено 70 млн швейцарських франків (майже 70 млн дол.)

В Україні ГПУ заарештувала кошти екс-президента, втікача Віктора Януковича на суму близько 127 млн доларів. Держслужба фінмоніторингу в свою чергу заблокувала кошти 19 компаній-нерезидентів, які були пов'язані з оточенням колишнього президента України на суму 1,34 млрд дол.

Сам Янукович заявляє, що ніколи не мав рахунків за кордоном.

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...