"Нічийого кордону ми не порушували": Українські моряки виступили з потужною заявою в Криму

Українські моряки, яких захопили ФСБ Росії в районі Керченської протоки, не визнають своєї "провини" перед окупантами та стверджують, що не порушували нічийого кордону. Про це сказав командир буксира "Яни Капу" Олег Мельничук своєму адвокату Едему Семедляєву, повідомляють Патріоти України.

Кореспондент "Радіо Свобода" Антон Наумлюк написав у Facebook, що Семедляєв відвідав свого підзахисного Мельничука в Білогірському ІТТ.

"Розповів, що коли затримували піддався фізичній дії, але сильно не били. Його допитали, він розповів, як було: "Стояли, чекали лоцмана, потім на нас напали. Нічийого кордону ми не порушували, винним себе не вважаю", - сказав Мельничук адвокату.

Також Мельничук розповів, що розуміє, що" це політична справа, і моряки стали заручниками ситуації". За словами журналіста, у Білогірськ також привозили Євгена Семидоцького і В'ячеслава Зінченка. Однак слідчий стверджує, що Зінченко в Алуштинському ІТТ. Трьом морякам окупанти мають обирати запобіжний захід у середу, 28 листопада.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

"На увесь фронт у них не вистачить сил": Росія може готувати відволікаючий удар для відтягнення сил ЗСУ, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:24

Окупаційні війська Росії можуть готувати новий удар для відволікання, щоб відтягнути Сили оборони України і здійснити потужний наступ на іншому напрямку. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень, експерт Олекса...