Ніякого "російського озера" тут не буде: НАТО готове покласти край прагненнням Кремля домінувати на Чорному морі

Крім того, більше 10 країн-членів НАТО на зустрічі міністрів оборони в Брюсселі пообіцяли виділити сили для формування чотирьох багатонаціональних батальйонів у Балтії і Польщі.

Йєнс Столтенберг. Фото: revista22.ro.

Шість країн-членів НАТО (Канада, Німеччина, Нідерланди, Польща, Туреччина і США) заявили про готовність взяти участь у посиленні присутності альянсу в чорноморському регіоні. Про це заявив генсек НАТО Йєнс Столтенберг, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

“Я радий підтвердити, що деякі країни вказали на бажання взяти участь у нашій присутності в чорноморському регіоні на суші, на морі і в повітрі, включаючи Канаду, Німеччину, Нідерланди, Польщу, Туреччину і США”, – сказав Столтенберг.

Крім того, за його словами, більше 10 країн-членів НАТО на зустрічі міністрів оборони в Брюсселі пообіцяли виділити сили для формування чотирьох багатонаціональних батальйонів у Балтії і Польщі, керівництво над якими беруть на себе Великобританія, Німеччина, Канада і США.

“Багато інших союзники сьогодні підтвердили, що внесуть внесок у ці формування. Албанія, Італія, Польща, Словенія приєднаються до батальйону під керівництвом Канади в Латвії. Бельгія, Хорватія, Франція, Люксембург, Нідерланди і Норвегія – до батальйону під керівництвом Німеччини в Литві. Данія і Франція – до батальйону під керівництвом Великобританії в Естонії. Румунія і Великобританія приєднаються в батальйону під керівництвом США в Польщі “, – повідомив Столтенберг.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...