"Ніякої України для Кремля немає", - Портников

"Рішення Слідчого комітету Росії порушити кримінальну справу проти голови Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича - не просто пропагандистський крок", - пише у своєму блозі Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Це доказ того, що російське керівництво все ще живе в Радянському Союзі і сприймає себе саме в якості керівництва СРСР.

Коли Слідчий комітет Росії порушував кримінальні справи проти українських чиновників-силовиків, це ще можна було якось пояснити тим, що фігуранти цих справ здійснювали якісь дії проти російських громадян - ну хоча б не давали можливості російським військовим і диверсантам окупувати Україну. Коли в коло осіб, яким висунули звинувачення, потрапив Арсеній Яценюк, російські дії остаточно перетворилися на поганий анекдот. Але Яценюка хоча б звинувачували у злочинах, які він нібито здійснив на території Російської Федерації. А ось В'ятрович...

А В'ятрович - це претензія на монополію у історичній пам'яті. Причому монополію не пропагандистську, а кримінальну. Якщо не хочеш думати так, як ми, якщо ставиш під сумнів нашу версію "правди", якщо не хочеш погоджуватися з безпардонною брехнею російської пропаганди, якщо наважуєшся оприлюднити факти, які Кремль хоче приховати - ми тебе засудимо і посадимо. Так, не обговоримо, а посадимо. І це повинен розуміти кожен, хто дотримується іншої точки зору.

Може здатися дивним, що в Москві таким чином ставляться до іншої країни, до її інституцій, до її громадян. Але в тому-то і справа що для Кремля, для Слідчого комітету Україна - не інша країна, а тимчасово окупована американцями і їхніми посібниками територія. Тобто приблизно те ж, що для самої України - Крим і Донбас.

І кримінальні справи порушуються просто на майбутнє, на час, коли російські війська будуть в Києві, а Слідчий комітет почне працювати у будівлі МВС України. Розумію, що комусь ці плани можуть здатися просто безглуздими фантазіями. Але Путін і його оточення живуть цими фантазіями. І вже не раз доводили, що готові втілювати їх в життя".

Джерело: Еспресо.ТV

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...