"Нікчемні контракти": У Росії найманці "Вагнера" влаштували бунт

Росіяни звернулися до суду.

Найманці російських приватних військових компаній подали позов на організаторів ПВК до Міжнародного кримінального суду через "нікчемні контракти". Про це заявив голова комітету Загальноросійського офіцерського зібрання Євген Шабаєв, повідомляють Патріоти України.

Звернення до суду підписали 357 військових з 52 регіонів Росії. Делегати запевняють, що "з російськими найманцями укладаються юридично нікчемні договори, які не регламентують роботу в умовах бойових дій".

"Фактично цивільних осіб вводять в оману і вивозять з країни постійного проживання з метою незаконного використання у військових цілях. Оскільки ситуація не змінюється впродовж уже трьох років, ми просимо прокурора порушити кримінальну справу згідно зі статтею 7 Римського статуту Міжнародного кримінального суду, а саме пункту "насильницьке зникнення людей", - зазначили у документі.

Зазначимо, що Кремль неоднаразово заперечував присутність російських найманців у Сирії, на сході в Україні та інших країнах.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...