"Ніхто, крім нас!": В Україні сьогодні відзначають День ВДВ (відео)

В Україні 2 серпня відзначають День ВДВ – Високомобільних десантних військ.

Ілюстрація: ЖЖ

Українські десантники офіційно святкують свій день з 1999 року. Це елітний рід військ, гасло якого "Ніхто, крім нас!", передають Патріоти України.

Сьогодні на базі Навчального центру ВДВ ЗС України в Житомирі відбудуться урочисті заходи, в яких візьме участь керівництво держави, Міністерства оборони та Збройних Сил України.

Основними завданнями ВДВ визначені: - порушення управління військами та роботи тилу противника; - заборона планомірного використання резервів противником; - боротьба з повітряними десантами та угрупованнями противника; - зайняття й утримання важливих об'єктів (рубежів) з метою забезпечення безперешкодного й своєчасного оперативного розгортання військ (сил) у визначених операційних зонах (районах).

Крім основних завдань, ВДВ можуть брати участь у боротьбі з НВФ, міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, заходах зі здійснення захисту життя і здоров'я громадян та об'єктів державної власності за межами України та виконувати інші завдання, визначені законами України.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...