Ніколи не говори ніколи: Екс-посол України в США оцінив шанси на введення миротворців на Донбас

Ілюстрація: ЖЖ

Шанс розгорнути миротворчу місію ООН на Донбасі невеликий, але є. З огляду на відчутний тиск санкцій, Росія може піти на компроміс. Таку думку висловив представник України у робочій групі з політичних питань мінського процесу, екс-посол України в США Олександр Моцик, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Імовірність (розміщення миротворців ООН на Донбасі – 24), як на мене, не дуже висока. Але, з іншого боку, never say never ("ніколи не говори ніколи" – 24). Тобто за певних обставин Росія теж може дати своє добро на проведення такої операції. Звичайно, цьому передуватиме дуже складний переговорний процес, тому що сенс цієї миротворчої місії є для нас тільки тоді, коли ми будемо бачити, що вона призведе до тих цілей, які ми ставимо перед собою. А саме – відновлення територіальної цілісності і повного суверенітету над всією окупованою територією на Донбасі і відновлення суверенітету України над Кримом", – вважає Моцик.

На його думку, "Росія близька до того, щоб на повну силу відчути санкції". Саме тому вона може поступитися і піти на компроміс щодо розміщення миротворців ООН на сході України.

"Уже зараз Росія думає, як би ці санкції з себе зняти. І в цьому контексті є імовірність того, що вона може на якомусь етапі піти на компроміс, щоб були миротворці на українській території. Імовірність невелика, але вона є, і над цим треба працювати", – зазначив дипломат.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...