"Нікому та нічим": Фельгенгауер відповів на ідею Жириновського вдарити по флоту США та оточити Великобританію

Експерт зауважив, що розмови росіян про те, скільки "Томагавків", випущених по Сирії, було збито, за великим рахунком, є "художнім свистом".

Павло Фельгенгауер. Фото: 112 Україна.

В даний час в Росії "нікому і нічим" оточувати Великобританію з моря. "З флотом зараз повна проруха", - сказав "Обозревателю" російський військовий експерт Павло Фельгенгауер, передають Патріоти України.

Коментуючи заяву російського політика Володимира Жириновського про нібито істотну перевагу сил РФ в Сирії над силами США, він зауважив: "Подібних заяв дуже багато - по суті, Жириновський повторює офіційну лінію. Про це говорять наші дипломати і офіційні особи - про те, що ми не вестимемо переговори з американцями, про те, що Росія домоглася повної військової переваги, що Росія перемогла в гонці озброєнь".

У той же час експерт запевнив: оточити Великобританію, як це пропонує Жириновський, російський флот не в змозі в силу об'єктивних причин. "Про реальну бойову готовність надводного флоту смішно говорити. З флотом зараз повна проблема. Немає таких можливостей. Кораблів океанської зони, м'яко кажучи, мало. А великі взагалі не готові. Нічим нам оточувати Британію", - заявив Фельгенгауер.

"З флотом у нас великі-великі проблеми, тим більше що дуже багато грошей вимагає не лише будівництво, а й утримання флоту в боєготовному стані", - додав він. "Може, ситуація через пару років зміниться - щось вийде з ремонту, щось добудують. Але зараз повна проруха", - запевнив експерт.

Він також зауважив, що розмови про те, скільки "Томагавків", випущених по Сирії, було збито насправді, за великим рахунком, є "художнім свистом". Перш за все, з тієї причини, що "збивати крилаті ракети можна, але це не так просто".

Нагадаємо, 17 квітня Володимир Жириновський написав в своєму Telegram: "Якщо будуть нові загрози обстрілу, підвести кораблі Балтійського флоту до берегів Великобританії. Не порушувати кордонів, не стріляти, а тільки лише підвести, створивши півколо навколо островів. Це вчинило б потужний психологічний ефект, і загострювати ситуацію, грати з росіянами одразу перехотілося б".

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...