Німеччина підриває здатність НАТО чинити опір російській агресії в Європі. Друзі Путіна протягнули важливе рішення

Берлін не виділить 2% ВВП на оборону. Кремлефіл Габріель лицемірно пояснив це загрозою "мілітаризації". Мирний сон бюргерів мають забезпечувати платники податків союзників.

Зігмар Габріель вважається любимчиком Путіна та повідником його впливу

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель не вважає можливим витрачати 2% ВВП на оборону, як того вимагають домовленості всередині Північноатлантичного Альянсу. Про це старий симпатик Путіна заявив у виступі на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляють Патріоти України.

Габріель визнав, що вимога про норму у 2% є чинною. Наразі оборонний бюджет – менший за 1% ВВП, тому Берлін має збільшувати витрати на оборону. Поза тим, міністр не вважає, що Німеччині варто ставити навіть далеку мету про досягнення показника у 2%.

"Я не впевнений, що Німеччині варто витрачати 2% ВВП на оборону в Німеччині. Уявіть, що Німеччина витрачає 70 мільярдів євро на рік на оборону. Чи ви не думаєте, що це викличе запитання інших держав?", - запита політик.

Міністр натякнув, що, зважаючи на високий ВВП Німеччини, це буде означати надлишкову мілітаризацію.

"Якщо так буде, то думаю, що за кілька років не всі будуть із цим згідні і ми почуємо незгоду сусідів, приміром, Франції", - пояснив він.

Габріель також заявив, що Німеччина поінформувала про цю позицію інших європейських партнерів.

Нагадаємо, у НАТО очікують, що у поточному році вісім країн-членів витрачатимуть 2% від свого ВВП на оборону.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...