"Ніж у спину": ЄС ввів санкції проти 6 компаній, які будували Керченський міст

Євросоюз ввів санкції проти шести компаній, які брали участь у будівництві Керченського моста, повідомляють Патріоти України з посиланням на рішення від 30 липня, опубліковане в офіційному журналі ЄС.

Згідно з документом, з 31 липня під європейськими санкціями перебувають дві компанії Аркадія Ротенберга – ПАТ "Мостотрест" (MOEX: MSTT) і ТОВ "Стройгазмонтаж". Ці компанії раніше вже були включені в американський список санкцій.

Також під санкції ЄС потрапили АТ "Інститут Гіпростроймост – Санкт-Петербург", АТ "Суднобудівний завод "Залив", ТОВ "Стройгазмонтаж – Міст ", вологодське АТ "ВАД".

У мотивувальній частині рішення про введення санкцій йдеться, що будівництво моста і його офіційне відкриття в травні цього року були "ключовими символічними кроками в консолідації Росією контролю над незаконно анексованим Кримом і Севастополем і подальшої ізоляції півострова від України".

Глава МЗС Павло Клімкін привітав таке рішення ЄС. "Важливе застереження також для європейського бізнесу не йти вниз по тому ж слизькому схилу", - написав він у Twitter.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

"Логістика запрацює саме в цей період": Коваленко розповів, як конкретно Україна може використати американську військову допомогу

середа, 24 квітень 2024, 8:30

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що завдяки американській допомозі Київ зможе стабілізувати лінію оборони, а також почати формувати резерви для контрнаступальних дій. Хоча затримка її надання негативно позначилася на ситуації на фронті, н...