Ніж у спину: Макрон отримав більшість місць в парламенті Франції

За даними опитування на виході з виборчих дільниць, понад 50% місць в Національній асамблеї Франції отримала партія президента Еммануеля Макрона "Вперед, Республіка!" і її союзники.

У Франції перемагає партія президента Еманюеля Макрона. Фото: Зеркало недели.Рух президента Еммануеля Макрона «Вперед!» Разом з партнерами по коаліції, за даними попередніх опитувань. отримала абсолютну більшість місць в парламенті. Про це повідомляє meduza.io, передають Патріоти України.

За підсумками другого туру парламентських виборів, свідчать дані опитувань, коаліція Макрона може розраховувати на 355-425 депутатських мандатів. «Республіканці» займуть 125 місць, соціалісти – 49.

«Національний фронт», за попередніми даними, отримує 8 місць в парламенті Франції. Його лідер – Марін Ле Пен, повідомляє AFP, виграла вибори в парламент від Па-де-Кале.

Всього у другому турі парламентських виборів, що пройшов у Франції, 18 червня, розподілялися 574 місць в Національних зборах.

Явка на виборах була найнижчою за останні 10 років, повідомляло МВС Франції. До 17:00 за місцевим часом проголосували лише 35,33 відсотка виборців.

У першому турі, який пройшов 11 червня, були розподілені три місця в парламенті. Один мандат тоді отримав кандидат від «Вперед!», Ще одне місце в парламенті дісталося «Союзу демократів і незалежних», що складається в коаліції з «Республіканцями». Третій мандат дістався представнику лівих.

Еммануель Макрон на початку травня виграв президентські вибори, перемігши у другому турі Марін Ле Пен.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....