Ніж у спину Москви: Гаазький трибунал зафіксував ознаки міжнародного збройного конфлікту на Донбасі

Згідно з повідомленням, попереднім розслідуванням встановлено, що збройні формування бойовиків "ДНР" і "ЛНР", "досить організовані, щоб розглядатися як сторони неміжнародного збройного конфлікту".

Ілюстрація: 112.ua

Прокурором Гаазького суду було зафіксовано два періоди особливо запеклих боїв з початку збройного конфлікту на Донбасі: у Іловайську в серпні 2014 року і в Дебальцевому з січня по лютий 2015 року. Про це йдеться в звіті прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) Фату Бенсуда, оприлюдненому на офіційному сайті суду, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, прокуратура МКС встановила факти військового протистояння між українськими військовими та збройними силами Російської Федерації.

Водночас повідомляється про можливість розглядати протистояння на сході України як міжнародний конфлікт.

"Канцелярія прокурора також привела додаткові відомості, що вказують на факт існування прямого військового протистояння між збройними силами Російської Федерації і України, з чого випливає, що найпізніше з 14 липня 2014 року, паралельно з неміжнародним збройним конфліктом, на сході України мав місце міжнародний збройний конфлікт" , - сказано у доповіді.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...