"Ніж у спину": Порошенко анонсував українські санкції проти російських олігархів

Українські санкції "будуть максимально гармонізовані з рішенням уряду США".

Фото: ukraina.ru

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна має намір запровадити санкції проти російських олігархів, аналогічні до тих, що ввели раніше США. Про це український президент сказав під час спільної прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель за підсумками їхньої спільної зустрічі у Берліні, повідомляють Патріоти України.

"Кілька днів тому я віддав доручення Службі безпеки України, Кабінету міністрів і Раді національної безпеки і оборони - секретарю Ради підготувати відповідний проект рішення, який в найближчі дні буде винесений на засідання Ради національної безпеки і оборони. Санкції будуть введені", - запевнив Порошенко, відповідаючи на питання журналістів.

Він пояснив, що українські санкції "будуть максимально гармонізовані з рішенням уряду США". "Безумовно, до складу санкцій буде внесений і пан Дерипаска (російський бізнесмен Олег Дерипаска - ред.), і інші олігархи, які на сьогодні є учасниками російських процесів, в тому числі й щодо активної роботи в Криму, й щодо постачання зброї збройним силам РФ (на сході України, - ред.), й звичайно реакція України буде швидкою й рішучою", - наголосив Петро Порошенко.

Буде тиснути: ЗМІ розповіли, чого очікувати, від переговорів Макрона та СІ Цзіньпіна

понеділок, 6 травень 2024, 12:30

Президент Франції Еммануель Макрон, під час візиту до Парижу китайського лідера Сі Цзіньпіна, тиснутиме на колегу, аби той змусив Російську Федерацію припинити війну проти України, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. Серед пи...

"Можна констатувати": У ЗСУ пояснили, чому війська РФ замінили "Онікси" на "Іскандери" для обстрілів Одещини

понеділок, 6 травень 2024, 12:22

Для обстрілів Одеси й Одеської області росіяни останнім часом застосовують не "Онікси", а "Іскандери". Однією з причин переходу на ці ракети може бути вища ефективність "Іскандерів". Окрім того, ворог орієнтується на запаси свого озброєння. Таку думку ...