"Ніж у спину": Трамп заморозив військові польоти Росії над США

Президент США Дональд Трамп підписав новий військовий бюджет країни до вересня 2019 року. Документ передбачає заморожування коштів на програму "Відкрите небо", в рамках якої здійснювались спостережні польоти військових над територією США і Росії, повідомляють Патріоти України.

Так, пункт 1242 бюджету Пентагону передбачає відмову від виділення грошей на фінансування Договору з відкритого неба. Відповідальність за заморожування угоди американська сторона поклала на Росію.

Зазначено, що жоден з фондів не може бути використаний в 2019 році для виконання спостережних польотів. Обмеження може бути знято в разі, якщо президент США надасть відповідним комітетам Конгресу сертифікат, в якому буде говоритися про виконання Росією умов угоди.

Зокрема, Москва повинна відмовитися від інфрачервоних датчиків, а також радіолокаційного синтезування апертури при польотах над США і ЄС, не використовувати отримані при виконанні спостережних польотів дані в розвідувальних цілях, пояснювати, з якою метою здійснюються обльоти тих чи інших територій.

Крім того, США наполягають на вирішенні американським спостерігачам літати над Москвою, Калінінградською областю та Чечнею, а також в районах, що межують з Абхазією і Південною Осетією.

Договір з відкритого неба в Гельсінкі 24 березня 1992 року підписали представники 23 країн - членів ОБСЄ. Москва ратифікувала документ у травні 2001 року. Відповідно до угоди, країни-підписанти можуть робити обльоти територій один одного, щоб упевнитися, що інша держава не веде підготовку до війни і не порушує міжнародні домовленості.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...