"Ніж у спину": Трамп заморозив військові польоти Росії над США

Президент США Дональд Трамп підписав новий військовий бюджет країни до вересня 2019 року. Документ передбачає заморожування коштів на програму "Відкрите небо", в рамках якої здійснювались спостережні польоти військових над територією США і Росії, повідомляють Патріоти України.

Так, пункт 1242 бюджету Пентагону передбачає відмову від виділення грошей на фінансування Договору з відкритого неба. Відповідальність за заморожування угоди американська сторона поклала на Росію.

Зазначено, що жоден з фондів не може бути використаний в 2019 році для виконання спостережних польотів. Обмеження може бути знято в разі, якщо президент США надасть відповідним комітетам Конгресу сертифікат, в якому буде говоритися про виконання Росією умов угоди.

Зокрема, Москва повинна відмовитися від інфрачервоних датчиків, а також радіолокаційного синтезування апертури при польотах над США і ЄС, не використовувати отримані при виконанні спостережних польотів дані в розвідувальних цілях, пояснювати, з якою метою здійснюються обльоти тих чи інших територій.

Крім того, США наполягають на вирішенні американським спостерігачам літати над Москвою, Калінінградською областю та Чечнею, а також в районах, що межують з Абхазією і Південною Осетією.

Договір з відкритого неба в Гельсінкі 24 березня 1992 року підписали представники 23 країн - членів ОБСЄ. Москва ратифікувала документ у травні 2001 року. Відповідно до угоди, країни-підписанти можуть робити обльоти територій один одного, щоб упевнитися, що інша держава не веде підготовку до війни і не порушує міжнародні домовленості.

Сюжет для "Кварталу-95": Росія оголосила в кримінальний розшук Володимира Зеленського (фотофакти)

субота, 4 травень 2024, 17:27

МВС Росії оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського. Про це свідчить відповідна інформація, що з'явилась у базі відомства, повідомляє пропагандистське інформагентство РИА-Новости на своєму Telegram-каналі. . У повідомленні зазначаєт...

Кримінальну статтю уточнювати не схотіли: Росія оголосила Зеленського в розшук

субота, 4 травень 2024, 16:53

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило президента України Володимира Зеленського в розшук. Про це повідомляють російські пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС та публікують відповідний скріншот з бази МВС РФ, передають Патріоти України. Заз...