Ніж у спину: У Меркель аплодують Верховній Раді України

У Німеччині запевнили у незмінності зобов'язань щодо зусиль для мирного вирішення конфлікту на Донбасі в рамках мінського процесу.

Ілюстрація:dw

Німеччина привітала ухвалення Верховною Радою України закону, який продовжує дію положень про особливий статус окупованих районів Донбасу. Як передає прес-служба посольства Німеччина в Twitter, про це заявив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель, інформують Патріоти України.

"Німеччина вітає сьогоднішнє рішення Ради щодо продовження положень про особливий статус Донбасу", - сказав посол.

Дипломат також підтвердив зобов'язання Німеччини щодо зусиль для мирного вирішення конфлікту в рамках мінського процесу.

Як відомо, 4 жовтня президент Петро Порошенко вніс у парламент законопроекти №7163 про реінтеграцію Донбасу і №7164 "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Комітет Ради із нацбезпеки і оборони підтримав доповнений законопроект №7164, у якому наразі йдеться, що особливий статус окремих районів Донбасу продовжать на рік виключно після виконання всіх умов ст. 10 закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", зокрема, після виведення усіх незаконних збройних формувань і військової техніки.

Із законопроекту про реінтеграцію Донбасу вилучили пункти, що посилаються на Мінські угоди. 6 жовтня Верховна Рада продовжила на рік особливий статус Донбасу.

Очільник Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко наголосила, що пролонгація особливого статусу Донбасу не означає вступ закону в дію.

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...