Ніж у спину: Україна розроблятиме бойові ракети ще і для НАТО

Угода про співробітництво у сфері оборони, яку напередодні підписали Україна та Польща, дає підстави для розширення співпраці у 24-х сферах і включатиме практично усі сфери оборонних комплексів.

Степан Полторак та Антоній Мацеревич. Фото:НовинарняУгоду про співробітництво між Україною і Польщею у сфері оборони буде розширено протоколом щодо співпраці у сфері ракетної техніки. Про це заявив міністр національної оборони (МНО) Польщі Антоній Мацеревич після зустрічі зі своїм українських колегою Степаном Полтораком, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

“Ми узгодили, що угода супроводжуватиметься додатковим протоколом…Він стосуватиметься здійснення промислової співпраці у сфері ракетних технологій, зокрема що використовуються в системах виведення на орбіту, а також інших технологій, призначених для сухопутних військ”,- заявив Мацеревич.

За його словами, цей протокол має величезне значення для зміцнення співпраці оборонно-промислових комплексів обох країн і відкриття дороги для спільних дій у сфері ОПК, зміцнення армій обох країн і незалежності Польщі та України.

У свою чергу Полторак наголосив, що угода про співробітництво у сфері оборони дає підстави для розширення співпраці у 24-х сферах і включатиме практично усі сфери оборонних комплексів.

Він наголосив, що співпраця обох країн в останні роки є дуже інтенсивною, але підписана угода є "дуже рішучим і значним кроком".

Полторак додав, що обидві сторони почнуть реалізацію угоди не з наступного року, а відтепер.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...