"Ніж у спину": Україна ввела нові санкції проти Росії

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про оновлені персональні економічні та інші санкції щодо 294 юридичних та 848 фізичних осіб, які брали участь в агресії проти України. Про це йдеться в указі президента Петра Порошенка №82/2019, повідомляють Патріоти України.

"Постановляю увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня 2019 року "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - йдеться в документі.

Як пояснили в РНБО, їхнє рішення поширюється на 294 юридичні та 848 фізичні особи.

Санкційні списки включають тих, хто:

  • будував керченський міст;
  • причетний до нападу та захоплення українських військових катерів та утримання українських моряків;
  • організовував та сприяв проведенню псевдовиборів на окупованих територіях;
  • порушував українське законодавство щодо відвідування Криму;
  • поширює видавничу продукцію антиукраїнського змісту;
  • незаконно отримав та використовуэ музейне зібрання, що належить Україні.

Крім того, кажуть у відомості, санкції застосовано до керівників Ради федерації Федеральних зборів РФ та депутатів Державної думи РФ.

РНБО також запровадила обмежувальні заходи до окремих фізичних і юридичних осіб, щодо яких застосували санкції ЄС, США та Канада.

Також на підставі пропозицій Національного банку України продовжено санкції до 4 банків з капіталом держави-агресора.

Водночас, пояснили в Раді нацбезпеки, "у зв'язку з досягненням мети запровадження санкцій, за поданням СБУ скасовані обмежувальні заходи щодо 8 юридичних осіб, більшість з яких припинила господарчу діяльність".

"Також за ініціативою СБУ внесені технічні правки до ідентифікаційних даних однієї фізичної та двох юридичних осіб", - додали в РНБО.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...