"Ніж" в спину: Стало відомо, хто з "міністрів ЛДНР" потрапив під санкції США

Ілюстрація: imagecdn3.luxnet.ua

У опублікованому в США "чорному списку", де присутні російські чиновники та бізнесмени, яким обмежена зовнішньоекономічна діяльність і заборонений в'їзд в США, є й так звані "міністри" з "ДНР" та "ЛНР", повідомляють Патріоти України.

Загалом у списку дев’ять так званих "міністрів", один "заступник міністра", а також колишній луганський чиновник та його родич. Вони представляють економічний блок окупаційної влади. Це:

"міністр доходів і зборів "ДНР" Олександр Тимофєєв;

"міністр палива та енергетики "ДНР" Олексій Грановський;

глава "МЗС ДНР" Наталія Ніконорова;

"міністр фінансів "ДНР" Катерина Матюшенко;

"міністр держбезпеки "ДНР" Володимир Павленко;

"в.о. міністра юстиції "ДНР" Олена Радомська;

"міністр палива "ЛНР" Павло Мальгін;

"міністр економіки "ЛНР" Олена Костенко;

"міністр праці "ЛНР" Світлана Малахова;

заступник "міністра інформації "ДНР" Ігор Антипов;

колишній "міністр палива та енергетики "ЛНР" Олександр Мельничук;

бізнесмен Сергій Мельничук.

Варто додати, що ватажки бойовиків та представники силових структур були представлені у "чорному списку" США ще до цього. Нові імені – це люди, які відповідають за фінанси та стратегічні для окупантів ресурси – паливо та енергетику.

Найвідоміша особа у списку – так званий "міністр доходів і зборів ДНР" Олександр Тимофєєв. Серед бойовиків він відомий за прізвиськом "Ташкент". Саме він хвалився тим, що окупанти торгують з Китаєм та європейськими країнами – Італією, Францією та Іспанією.

Його вважають "сірим кардиналом" у "ДНР". І на нього нібито вчинили замах. Попри це, Олександр Тимофєєв залишився живий та неушкоджений.

Ще одна доволі значна особа – колишній "заступник міністра палива і енергетики" угруповання "ЛНР" Олександр Мельничук. Саме він організатор хитромудрої схеми поставок вугілля з окупованого Донбасу до країн Євросоюзу, яку викрили польські журналісти. Вони встановили, що вугілля з донбаських копанок на непідконтрольній Україні території добувають за ціною 22 долари за тону. Потім, за підробленими документами, везуть до Росії. Власник вантажу і імпортер до Польщі – зареєстрована на екс-чиновника "ЛНР" компанія DonCoalTrade. Далі вугілля перевозять морем і через інші країни постачають до Польщі – вже за ціною 140 доларів за тону. При цьому DonCoalTrade – це лише одна з дуже багатьох компаній, які постачають в Польщу та інші країни Євросоюзу вугілля з Донбасу

Факт поставок 11 тисяч тон вугілля з окупованого Донбасу за фіктивними російськими документами визнали навіть у Міністерстві енергетики Польщі. В результаті компанія Мельничука DonCoalTrade з офісом в польському місті Катовіце також потрапила під американські санкції.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...