Ніж у спину ФСБ та ефект бомби: Російська "Мата Харі", затримана у США, здасть всіх

Агентша Москви, котра через ліжка американських можновладців прокладала шлях до ліжка Трампа "зламалася" і виторговує собі щасливе життя пропонуючи натомість секрети, котрі ще більше зіпсують американо-російські стосунки

Марія Бутіна не хоче до старості сидіти у американській в'язниці

Лідер російського руху «Право на зброю» Марія Бутіна, заарештована в США за звинуваченням у роботі в якості іноземного агента без необхідної реєстрації, готова піти на угоду з прокуратурою, повідомляють Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

На слуханнях у федеральному суді у Вашингтоні як Бутіна, так і обвинувачення клопотали про відкладення розгляду на час, коли сторони узгодять умови угоди.

Тим часом на іншому засіданні, що пройшло в середу в суді федерального округу Колумбія, суддя Таня Чаткен відхилила скаргу Бутиної на повернення в одиночну камеру. Перші 67 днів після арешту росіянка містилася в одиночних камерах в’язниць Вашингтона і його передмістя Олександрії, штат Вірджинія. Потім росіянку перевели в загальну камеру. Однак 21 листопада Бутину знову ізолювали. Адвокат заарештованої Елфред Керрі заявляв, що ніяких об'єктивних підстав для цього не було, вказавши, що в загальній камері Бутіна не порушувала правил, і розцінив рішення тюремної адміністрації як спробу психологічного тиску. Однак його аргументи не подіяли.

29-річна Бутіна була затримана ФБР 15 липня нинішнього року в вашингтонської квартирі, де жила з політтехнологом Республіканської партії Полом Еріксоном. 18 липня її відправили до в'язниці. Росіянці загрожує термін до 15 років.

Як говориться в справі, Бутіна була спеціальної помічницею заступника голови Центробанку, колишнього члена Ради Федерації Олександра Торшина. З 2015-го по лютий 2017 року агентша за вказівкою Торшина налагоджувала контакти з організаціями, що мають вплив на американську політику. До 2016-го Бутіна бувала в США наїздами, а потім, в'їхавши по студентській візі, оселилася там.

Як Торшин, так і Бутіна - довічні члени американської Національної стрілецької асоціації. Звинувачення стверджує, що через цю організацію росіяни прагнули потрапити в оточення президента США Дональда Трампа. У 2016 році Еріксон намагався організувати зустріч Торшина і Бутини з Трампом на з'їзді НСА. В одному з вилучених ФБР листів Бутіна скаржилася, що їй доводиться терпіти Еріксона. Заявляється також, що як мінімум ще одному американцеві Бутіна пропонувала інтимний зв'язок, якщо той забезпечить їй місце в лобістської організації.

Повідомляється, що в числі контактів заарештованої були силовики з ФСБ. Також в справі є фотографія Бутиної з російським розвідником, котрий працювали в США під дипломатичним прикриттям. У березні нинішнього року цього розвідника вислали в рамках дипломатичної відповіді на отруєння в Британії Сергія Скрипаля.

Незабаром після арешту Бутиної ЗМІ повідомили, що вона і її шеф Торшин в квітні 2015 року зустрічалися з тодішніми заступник голови Мінфіну США з міжнародних справ Натаном Шитсу і заступником голови Федеральної резервної системи (американського центробанку) Стенлі Фішером. На переговорах з Фішером обговорювався стан російської економіки, а також діяльність Торшина, щойно призначеного заступником голови російського ЦБ, на новій посаді.

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...