"Ніж у спину" від друзяк Кремля: Офіційний Будапешт закликав вшанувати пам'ять "героїв, які боролися за Велику Угорщину на Дону"

За логікою правлячих в сусідній державі націоналістів, "угорські вояки" героїчно громили "орди Сталіна", торуючи шлях до російської Башкірії, звідки 1000 з гаком років вирушили до Дунаю їхні пращури.

Угорців закликали згадати тих, хто воював проти СРСР. Ілюстрація: Фейсбук.

Влада Угорщини закликала громадян вшанувати пам'ять «героїв, які боролися за Угорщину на Дону» під час Другої світової війни. Звернення з таким закликом було розміщено 12 січня на офіційній Facebook-сторінці уряду Угорщини, передають Патріоти України.

Відповідне повідомлення уряд Угорщини опублікував до сімдесят шостої річниці «битви на Дону». «Пам'ятайте про перемогу наших дідів, про тих героїчних угорських солдатів, які до останнього боролися за Угорщину на Дону...», - йдеться в повідомленні.

В уряді Угорщини вказують, що 12 січня 1943 року «радянська армія почала наступ проти другої угорської армії, чисельність якої становила 200 000 чоловік». В результаті Угорщина «втратила 120 000 героїчних солдатів, багато хто потрапив в полон».

«Для Угорщини на рубежі Дону ...» це «особливе, індивідуальне» формулювання і бачення", - написав один з них, показавши свої сумніви в тому, що угорська армія на Дону захищала національні інтереси Угорщини.

Користувачі соцмережі з Угорщини жваво обговорюють ініціативу свого уряду. «Що за дрова ... вони захищали в вирі Дона? Може бути, вони хотіли повернутися в Ателькузу?» - запитав інший, маючи на увазі легендарне місце, де за переказами жили угорці в давнину до переселення в Європу. На думку вчених, воно знаходиться на території Росії в районі сучасного Башкортостану.

Варто відзначити, що така антиросійська заява угорського уряду виглядає досить дивною, так як нинішнього угорського прем'єра Віктора Орбана вважають другом президента Росії Володимира Путіна, а саму Угорщину базою російських шпигунів.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...