Нова істерика Кремля: Україна та Польща підписали угоду про співробітництво в оборонній сфері

Угодою передбачено обмін технологіями у сфері військового зв’язку, узгодження воєнної політики та поставки військового обладнання та товарів подвійного призначення.

Анджей Дуда та Петро Порошенко. Фото:LB.ua

Черговий привід для мілітаристської істерики у російських ЗМІ з’явився 2 грудня 2016 року. Про це стало відомо з матеріалів видання Известия, зазначають Патріоти України з посиланням на replyua.net.

Так, у результаті двосторонніх переговорів президента України Петра Порошенка та його польського колеги Анджея Дуди було підписано Генеральну угоду про співробітництво в оборонній сфері. Відтак, документ має слугувати створенню нормативно-правової бази для пришвидшення розвитку двосторонніх зносин та поглиблення співпраці між державами на засадах принципу взаємності.

Угодою передбачено обмін технологіями у сфері військового зв’язку, узгодження воєнної політики та поставки військового обладнання та товарів подвійного призначення. Обидві сторони сподіваються, що підписання документу сприятиме підвищенню обороноздатності збройних сил як України, так і Польщі.

Підписана угода вже викликала серйозний резонанс в Російській Федерації. Зокрема, Україну традиційно звинувачують в агресивних діях, підготовці до нападу на Росію та спробах "вступити в НАТО". Більше того, російські пропагандисти задаються питанням: "Проти кого щойно створили військовий союз Україна та Польща?".

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...