"Нові антиросійські санкції, або Який сюрприз США приготували для Путіна", - блогер

"У робочому порядку, без зайвого шуму, через два тижні після зустрічі Дональда Трампа з Володимиром Путіним, Конгрес США розпочав свою контратаку", - пише у своєму блозі Роман Федюк, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Акт щодо захисту американської безпеки від агресії Кремля від 2018 року" був внесений до Сенату республіканцем Ліндсі Гремом.

При тому, що готувала документ група сенаторів від обох партій - Республіканської і Демократичної. У законопроекті про нові санкції проти путінської Росії, Москву звинувачують у "продовженні втручання в американські вибори, згубному впливі в Сирії, агресії в Криму".

Головною причиною введення нового пакету санкцій сенатори називають недостатню ефективність попередніх обмежувальних заходів, що призвело до продовження як втручання Росії в американське політичне життя, так і її агресивної поведінки на світовій арені.

Новий пакет санкцій передбачає масу цікавих речей – персональні санкції щодо російських "політичних діячів, олігархів і членів їх сімей", розслідування стосовно особистих статків Володимира Путіна, заборону на транзакції за новим держборгом Росії, заборону на імпорт урану, а також заборона американським компаніям брати участь у нафтодобувних проектах в Росії.

В разі, якщо законопроект буде прийнято, Національні збори США вимагатимуть від Держдепартаменту провести оцінку того, чи відповідає Росія критеріям списку країн-посібників міжнародного тероризму.

При тому санкціями і безпосереднім тиском на Росію справа не обмежується. Законопроект, зокрема, містить "сильну заяву на підтримку НАТО". Ще сильнішою заявою, вочевидь, є норма, відповідно до якої для того, щоб США вийшли з НАТО, необхідно буде, щоб за це проголосували дві третини американських сенаторів

На думку авторів законопроекту, ці заходи повинні стати "нищівними", і змусять Росію змінити свою поведінку напередодні проміжних виборів до Конгресу США у листопаді.

Що саме сало причиною такого жорсткого законопроекту, загалом, очевидно. Першою – і головною – була, звичайно, загроза закулісних домовленостей між Дональдом Трампом та Володимиром Путіним. Але для людей, які сидять у Сенаті, не менш важливо також надіслати Росії сигнал про те, що втручання у листопадові вибори може стати для Москви фатальним.

Додали рішучості американським сенаторам ін низка шпигунських скандалів, які відгриміли в останні дні – як із Марією Бутіною, так і з неназваною шпигункою в американському посольстві в Росії. Як і заява директора національної розвідки США Дена Коутса, який днями підтвердив, що Росія продовжує втручатися в політичні процеси всередині США.

Далеко менш очевидним є факт, чи буде прийнятий запропонований сенаторами законопроект негайно – чи він залишиться для Володимира Путіна вкрай неприємною, але цілком реалістичною можливістю. Яку Конгрес реалізує у випадку будь-якої провокації з російського боку.

Здається, що саме так, у вигляді можливості, а не реалізованої вже погрози, законопроект, скоріше за все, й існуватиме до кінця цього року. Від цього виграють антиросійськи налаштовані конгресмени, які зможуть надіятись на відмову росіян від втручання у виборчий процес. Виграє від законопроекту, певною мірою, і Дональд Трамп. На наступних переговорах із Володимиром Путіним він у список дружніх жестів на адресу російського співбесідника зможе записати протидію прийняттю жорстких санкцій. Стане законопроект і фактором стримування Росії від можливих надміру різких рухів на Донбасі – хоча звичне вже окопну війну він, звичайно, не припинить.

А атмосфера невизначеності щодо майбутнього американо-російських стосунків і сама ймовірність прийняття драконівських санкцій стане додатковим фактором тиску на російську економіку. Що вже продемонстрував курс російського рубля, який помітно просів одразу після публікації законопроекту".

Джерело: Depo.ua

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...