Нові перспективи: Сенат Канади проголосував за ратифікацію Угоди про вільну торгівлю з Україною

​Для завершення ратифікації залишився лише підпис генерал-губернатора. Документ дає можливість українським і канадським компаніям брати участь у державних закупівлях обох країн.

Ілюстрація:https://day.kyiv.ua/

Великий український день у Канаді: Сенат щойно проголосував за ратифікацію Угоди про вільну торгівлю з Україною. Про це у Twitter повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко, інформують Патріоти України.

"До завершення ратифікації залишився лише підпис Генерал-губернатора Канади. Фінішна пряма!", - зауважив він.

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко підписав Закон України "Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою".

Цей документ був схвалений Верховною Радою 14 березня, а сама угода була підписана ще 11 липня 2016 року під час візиту до України прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Коли угода набуде чинності, Канада відкриє для українських експортерів 98% свого ринку товарів, що є предметом двосторонньої торгівлі.

Україна і Канада підписали угоду про зону вільної торгівлі, переговори щодо якої тривали шість років. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі очікують, що зона вільної торгівлі буде передбачати зняття торговельних обмежень та повне скасування торговельних мит на основні групи товарів протягом пільгового періоду 3-7 років.

Зокрема, відразу після вступу в силу скасовуються торгові мита на рибу, зернові, вина, соки, хлібобулочні вироби, а також на одяг, металопродукцію, комплектуючі та електротехніку. Протягом 3-7 років скасовуються мита на ряд агропродукції, а також будівельні матеріали, продукцію машинобудування, включаючи комплектуючі до літаків, автомобілі і трактори. Документ дає можливість українським і канадським компаніям брати участь у державних закупівлях обох країн.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...