Новітні російські "МіГи" схлеснулися зі старенькими "американцями": У повітряному бою між Індією і Пакистаном зійшлися 32 винищувачі

Командир індійської авіаційної ланки Абхінандан Вартхаман переслідував пакистанський літак F-16, застосувавши проти нього ракету R-73, але вдача або технічна перевега виявилися не на його боці.

У той час, як Індія чекала звільнення командира авіаційної ланки Абхінандана Вартхамана, що знаходиться під вартою в Пакистані, з'явилися ексклюзивні подробиці про безпрецедентну повітряну бойову операцію 27 лютого, в якій 24 пакистанські літаки були перехоплені 8 винищувачами ВПС Індії, передають Патріоти України із посиланням на NDTV.

Повідомляється, що Пакистан підняв в повітря вісім літаків F-16, чотири літаки Mirage-3 і чотири винищувачі JF-17 «Грім» китайського виробництва. Вісім інших літаків знаходилися в супроводі.
У свою чергу ВПС Індії задіяли вісім винищувачів - чотири Су-30МКІ, два модернізованих Dassault Mirage 2000 і два МіГ-21. Індійські винищувачі переслідували пакистанські літаки після того, як ті провели бомбардування території поблизу військових об'єктів уздовж лінії зіткнення в Кашмірі. Командир авіаційної ланки Абхінандан Вартхаман переслідував пакистанський літак F-16, застосувавши проти нього ракету R-73. В цей же момент літак Вартхамана був підбитий ракетою AIM-120 AMRAAM, якими оснащуються в тому числі F-16.
Командир був змушений катапультуватися і приземлився на підконтрольній Пакистану території, де і був схоплений. Пакистан оголосив, що його звільнять завтра.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...