"Новороссия" - всьо? Путін готовий віддати Донбас під контроль тимчасової міжнародної адміністрації, - Time

При цьому журналісти вважають, що російський президент не готовий йти на поступки щодо кримського питання та повертати півострів Україні.

Фото: svoboda.org

За даними джерел серед МЗС Росії, президент Володимир Путін готовий вирішити питання щодо Донбасу Про це йдеться у статті видання Time, повідомляють Патріоти України.

Говорячи про подальші плани російського президента після "переобрання", журналісти зауважують, що Путін не мріє про нову світову війну, а хоче покращення відносин із Заходом.

Зазначається, що він мріє про нову Ялтинську конференцію, яка відбулася в Криму у 1944 році та об'єднала Сталіна, Рузвельта і Черчілля. Тоді лідери країн, які перемогли у Другій світовій війні, розділили світ на зони впливу.

"Путін хоче нових зон впливу і нових чітких правил гри. Він хоче, щоб Захід визнав, що територія, що колись належала СРСР (можливо, включаючи сусідні країни), повинна бути областями відповідальності Росії. Він хоче отримати гарантії та належну шану", - йдеться у статті.

Журналісти Time вважають, що російський лідер хоче виглядати як миротворець, для чого йому доведеться дивитися за межі проблеми з Сирією.

Це пов'язано з тим, що ніхто в Кремлі не вважає, що США погодяться провести великомасштабну конференцію з врегулювання ситуації в Сирії і будуть готові погодитися на умови Путіна. Попри це, російська адміністрація готова поставити інші завдання для себе у цьому питанні.

"Протягом наступного терміну Путін готовий вирішити проблему Донбасу... Джерела в МЗС Росії розповіли Time, що Путін готовий віддати Східну Україну під контроль тимчасової міжнародної адміністрації, як це було в Боснії та Герцеговині, або в Косово", - пише видання.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...