''Новий Крим'': Розкрито підступний план Путіна із захоплення земель у Європі

Естонське місто Нарва може стати новим "Кримом" у загарбницькому плані Росії. Про це передає ZIK із посиланням на статтю видання The Atlantic, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що Нарва – це невелике, переважно російськомовне місто, розташоване на кордоні Естонії з РФ.

Західні журналісти пишуть, що населення Нарви залишається в основному російськомовним і етнічно російським, а це означає, що значна кількість людей не мають права на громадянство Естонії. І багато хто з них є або громадянами Росії, або громадянами Естонії, які мають "сірі" паспорти.

"Західні спецслужби побоюються, що все це зробить його головною мішенню для Росії та її лідера Володимира Путіна. Відповідно до "Нарвського сценарія", НАТО стурбований тим, що Путін може спробувати забрати Нарву. Такий крок став би повторенням вторгнення Росії в Крим у 2014 році, і її зусилля з розпалювання міжусобиці на сході України. Однак подібні дії проти Естонії матимуть більш далекосяжні наслідки, адже Естонія є членом НАТО", – йдеться у публікації.Видання зазначає, що влада Естонії бореться за збереження міста від впливу Кремля.

"Останнє, чого хоче естонський уряд, – це "порятунку" Путіним російськомовного населення у Нарві, як це було в Криму. В минулому році президент Естонії Керсті Кальюлайд зробила безпрецедентний крок, перенісши на місяць свій офіс із Таллінна в Нарву. Щоб протистояти впливу російськомовних ЗМІ, Естонія також виділяє кошти на розвиток міста й використовує мистецтво та культуру, щоб поліпшити життя в ньому", – повідомляється у статті.

The Atlantic підкреслює, що влада Естонії впевнені в підтримці США, якщо Росія вторгнеться у Нарву."Вони посилаються на положення Вашингтонського договору про взаємну оборону й додають, що Естонія не тільки розгорнула свої війська в Афганістані, але також є однією із небагатьох країн, які витрачають 2% свого ВВП на оборону", – йдеться у матеріалі.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...