Новий виток агресії? Лавров пригрозив захищати росіян в Україні і Балтії

Фото: mk.ru

Росія буде захищати своїх "співвітчизників" в Україні і Балтії, де "не припиняється їхня пряма дискримінація". Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, виступаючи на конференції російських співвітчизників, які проживають за кордоном, "Сторіччя Російської революції: єднання заради майбутнього", повідомляють Патріоти України.

Він зазначив, що акції "Георгіївська стрічка" і "Безсмертний полк" за кордоном нібито збирають десятки тисяч російський співвітчизників і таке "єднання не всім до душі".

"Робляться спроби очорнити діяльність співвітчизників, внести розкол у їхні ряди, відірвати від Росії. А серед держав, зокрема в Україні, країнах Балтії не припиняється їхня пряма дискримінація", - сказав Лавров.

За його словами, МЗС РФ, російські посольства і консульства послідовно захищають права співвітчизників.

"На нашу допомогу і підтримку можете завжди розраховувати. У нас на особливому контролі збереження позицій російської мови, зокрема, в системі освіти у відповідних країнах", - сказав Лавров.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...