«Никто не стрелял. Стрелял, но не «Бук». «Бук», но не наш»: Мережу підірвала карикатура по брехні РФ щодо МН17

Російська Федерація продовжує заперечувати свою причетність до катастрофи «Боїнга» на Донбасі, але Москві уже ніхто не вірить.

Карикатура. Фото: ЖЖ

У соціальних мережах посміялися над версією Росії про причини катастрофи малайзійського Boeing рейсу MH17, збитого із зенітно-ракетного комплексу «Бук» 17 липня 2014 року на Донбасі. Відповідну карикатуру опублікувало видання Наша Канада на своїй сторінці в Twitter, передають Патріоти України.

Нагадаємо, радник головного конструктора російського концерну ППО «Алмаз-Антей» Михайло Малишевський зазначив, що причиною катастрофи MH17 могла бути низька підготовка екіпажу «Бука» або «якісь неправильні вихідні дані». Також він допустив, що на «Бук» могла бути встановлена бойова ракета замість навчальної.

Згідно з висновками Міжнародної спільної слідчої групи, MH17 був збитий ракетою «Бука», який привезли на територію України з Росії, а після авіакатастрофи відправили назад в РФ.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...