Нищівний "удар": Російські олігархи за день втратили мільярди доларів

Після пропозиції підвищити податки для найбільших металургійних і гірничодобувних компаній РФ статки російських металургійних олігархів за день 10 серпня зменшилися на понад $3 млрд. Про це свідчить індекс Bloomberg Billionaires, який відстежує розмір статків мільярдерів у режимі реального часу, повідомляють Патріоти України.

На думку економічного радника президента Росії Володимира Путіна Андрія Бєлоусова, після підвищення податків до державного бюджету додатково надійде понад 500 млрд рублів, необхідних для реалізації "травневих указів" Путіна. Після цієї пропозиції впали в ціні акції 14 компаній, згаданих радником Путіна. З кількома з них відмовилися працювати потенційні інвестори.

Згідно з індексом Bloomberg Billionaires, найбільше від нової податкової ідеї постраждав власник Новолипецького металургійного комбінату Володимир Лісін, який втратив близько $832 млн, або 4% від свого капіталу.

Власник Магнітогорського металургійного комбінату Віктор Рашников втратив $446 млн, власник "Северсталі" Олексій Мордашов - $444 мн. Фінансових збитків також зазнали Генадій Тимченко (-$55 млн), Алішер Усманов (-$60 млн), Роман Абрамович (-$381 млн) і Володимир Потанін (-$290 млн).

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...

5 із 6 останніх ракет було збито: Плетенчук розповів, чому запуск "Калібрів" із підводних носіїв росіян неефективний

субота, 4 травень 2024, 21:59

У Чорному морі через загрозу знищення кораблів Росії доводиться використовувати підводні носії крилатих ракет. Про це сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передають Патріоти України....