"Общепонятный" не потрібен: У Латвії вирішили відмовитися від російської мови в школах (відео)

Новий прем'єр Латвії Маріс Кучінскіс заявив про необхідність перевести всі школи на латиську мову.

Ілюстрація:ipress.ua

Новий уряд Латвії під керівництвом Маріса Кучінскіса планує розробити план переходу на єдиний стандарт освіти латиською мовою в державних і муніципальних школах і почне його реалізацію. Про це пише Delfi.lv, інформують Патріоти України.

Повідомляється, що зобов'язання включено в остаточний проект урядової декларації.

Як сказано в документі, партнери по коаліції взяли до відома особливу думку національного об'єднання VL- "Тевземей ун Брівібай" / ДННЛ про те, що почати перехід на навчання латиською мовою в державних і муніципальних школах потрібно до 1 вересня 2018 року.

Також взята до відома особлива думка нацоб'єднання про те, що необхідно скасувати видачу дозволів на проживання за придбання нерухомості.

Відзначається, що підтримка національним об'єднанням зазначених норм і відповідних змін в нормативних актах не буде вважатися порушенням коаліційної угоди.

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...