ОБСЄ очолила нова країна: Чого чекати Києву і чи вплине це на ситуацію на Донбасі

Словаччина очолила ОБСЄ - головувати буде міністр закордонних справ країни Мирослав Лайчак, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що словацьке головування зосередить свою увагу на трьох напрямках 2019 року: запобігання, посередництво і пом'якшення конфліктів, приділяючи особливу увагу людям, яких вони зачіпають, забезпечення безпечнішого майбутнього і сприяння ефективній багатосторонності.

Лайчак висловився щодо ситуації в Україні. "Подальша криза в Україні та навколо неї є однією з найважливіших проблем нашої спільної безпеки. Словаччина активно братиме участь у всіх зусиллях щодо зниження напруженості, зміцнення довіри і розвитку діалогу. Під час нашого головування ми прагнутимемо до вкрай необхідного поліпшення умов життя постраждалого населення ( Донбасу) за допомогою цільових проектів. Ми підтримуватимемо повне виконання існуючих зобов'язань, в тому числі зобов'язань щодо повного дотримання припинення вогню і виведення важких озброєнь. Забезпечення безпечного і безперешкодного доступу для Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ вкрай важливе", – сказав голова МЗС Словаччини і новий голова ОБСЄ.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...