"Одна з найжахливіших атак": В Європарламенті жорстко зреагували на інцидент в Азовському морі

Німецька політик і член Європейського парламенту Ребекка Гармс прокоментувала події біля Керченської протоки 25 листопада та підготовку України до запровадження воєнного стану, повідомляють Патріоти України.

«Вчорашня ескалація в Азовському морі (кораблі ВМС України були захоплені біля Керченської затоки, на вході до Азовського моря – ред.) вперше стала відкритим актом військової агресії Росії проти України під своїм державним прапором. Від самого початку ця агресія здійснювалася силами військових угрупувань без ознак, які й розпочали анексію Криму. І до вчора Росія заперечувала свою участь у війні проти України», – вважає німецька політик.

За словами Гармс, намагаючись оцінити розвиток подій у Керченській протоці та акваторіях Азовського і Чорного морів, вона дійшла висновку, що «це одна з найжахливіших атак з часів перших Мінських домовленостей».

«Я надзвичайно стурбована тим, що Україна дуже близька до втягнення у новий етап жахливої війни», – додала євродепутатка.

Пропозиція президента України Петра Порошенка щодо запровадження воєнного стану, на думку Гармс, має бути дуже уважно розглянута Верховною Радою 26 листопада.

«Я сподіваюсь, це рішення буде детально обговорене у парламенті. Адже я дуже добре пам’ятаю пояснення та аргументи пана Порошенка, чому цей стан не було запроваджено одразу після початку війни на Донбасі», - наголосила німецький політик.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...