​Офіційний Вашингтон вперше прокоментував конфлікт навколо Саакашвілі в Україні

Білий дім дав зрозуміти Банковій, що не закриватиме очі на волюнтаристичні дії української влади, якщо такі будуть мати місце, і порадив не розрядити загальну обстановку.

У США заявили, що стежать за подіями в Києві із затриманням та втечею екс-президента Грузії та колишнього голови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі. Про це під час брифінгу сказала офіційний представник Державного департаменту США Хезер Науерт, повідомляють Патріоти України.

"Ми уважно стежимо за цією ситуацією і за тим, що відбувається в Києві. Ми в тісному контакті з урядом України. Як ви знаєте, ми перебуваємо з ним у хороших відносинах. Однак це не означає, що ми згодні з ними абсолютно в усьому. Ми закликаємо владу України до деескалації ситуації. Ми закликаємо всі сторони уникати насильства і слідувати верховенству права, міжнародним зобов'язанням", - сказала Науерт.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...