Офшорний скандал: За Порошенка взялася українська податкова, - Насіров

ДФС займеться перевіркою фактів, що стосуються українського президента, оприлюднених журналістами після вивчення так званих "панамських документів".

Роман Насіров. Фото:obozrevatel.com

Державна фіскальна служба проводить перевірку фактів наявності офшорних компаній у президента Петра Порошенка після скандалу з оприлюдненням журналістами панамських документів про відмивання коштів. Про це повідомив на прес-конференції глава Фіскальної служби Роман Насіров, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"Вчора я доручив департаменту по роботі з фізособами провести перевірку всіх фактів на наявність порушень", - сказав він. Більш детальної інформації Насіров не повідомив.

Нагадаємо, журналісти програми "Слідство.Інфо" провели розслідування, з'ясувавши, що президент Петро Порошенко не передав свої активи кондитерської корпорації "Roshen" в траст, а створив три офшорні компанії для реструктуризації.

У свою чергу, прокурор Генеральної прокуратури України (ГПУ) Владислав Куценко, коментуючи оприлюднені матеріали по офшорах президента Порошенка, заявив, що будь-які розслідування, пов'язані з главою держави, не підслідні ГПУ.

Прес-секретар Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Світлана Оліфіра, коментуючи оприлюднені 3 квітня матеріали по офшорах українського президента, заявила, що Порошенко не підсудний НАБУ.

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...