​Охоронці скреп - “Патруль Перемоги”: В Росії займуться тими, хто не шануватиме належним чином “георгієвську стрічку”

У Міськдумі вирішили запровадити “спездружинників”, які перевіряти перехожих на правильність носіння колорадської символіки. Порушникам буде непереливки.

Георгієвська стрічка. Не так носиш! Попалася, скотиняка

Проект Молодіжної палати при Мосміськдумі “Патруль Перемоги” проведе на травневі свята рейди по перевірці, наскільки шанобливо громадяни і організації користуються патріотичними символами. Про це попереджає російський “Комерсант”, зазначають Патріоти України.

За словами голови Молодіжної палати при Московскій державній Думі Володимира Мохте, активісти “Патруля Перемоги” проведуть виховні бесіди з тими, хто носить георгіївські стрічки на одязі або закріплює на автомобілі, але при цьому не проявляє до символу належної поваги. “Іноді стрічку вішають на машину, і вона перетворюється в брудну ганчірку. Іноді пов’язують георгіївську стрічку на ремінь, це нешанобливо”, – зауважує Мохте.

Учасники патрулів збираються розповідати порушникам, як “правильно потрібно носити георгіївську стрічку”. Крім того, звісно, скаржитимуться на неповагу до цього символу до місцевих рад ветеранів та інших “небайдужих” громадян та установ.

“Патруль Перемоги” також перевірить організації, що використовують патріотичну символіку. На думку Мохте, деякі магазини і клуби зловживають пропозиціями “фронтових ста грамів” кожному клієнту. “Це ж неправильно, тому що фронтові 100 грамів – це досить значимо з точки зору Великої Вітчизняної війни”, – зазначив рашистський активіст.

Нагадаємо, у квітні минулого року член комітету Держдуми з оборони, голова Російської партії пенсіонерів за справедливість Ігор Зотов запропонував ввести кримінальну відповідальність за наругу над символів Перемоги у Великій Вітчизняній війні, таких як Прапор Перемоги, орден Перемоги або георгіївська стрічка.

Чинне федеральне законодавство передбачає адміністративну відповідальність за порушення порядку використання державних символів та кримінальну – за наругу над прапором або гербом країни.

Вже відомо про перші розстріли мирних жителів: У Вовчанську окупанти беруть цивільних у полон

четвер, 16 травень 2024, 12:43

У Вовчанську військові РФ беруть цивільних у полон, відомо про перші розстріли мирних жителів окупантами. Про це повідомив у четвер, 16 травня, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передають Патріоти України. У повідомленні Клименка у Telegr...

Шукав швидкого заробітку: У Харкові затримали хлопця, який допомагав росіянам готувати наступ та збирав дані про ЗСУ (фото)

четвер, 16 травень 2024, 11:59

В Харкові вдалося викрити та затримати ще одного агента фсб – шукав швидкого заробітку, тому потрапив "до уваги" російських агентів. Хлопець мав збирати дані про місця базування українських захисників та фіксувати геолокацію. Про це повідомляє Служба б...