Окупанти в Севастополі "нервно курят": Британський розвідувальний корабель прокурсував з Одеси до Батумі

Росіяни після анексії Криму звикли до думки про Чорне море як свого «озера», де по кутках «жмуться» Туреччина, Румунія та Болгарія ,а з Україною та Грузією зовсім можна не рахуватись.

Британський розвідувальний корабель HMS Echo в Одесі. Грудень 2018 року

Британський багатоцільовий гідрографічний корабель HMS Echo 29-30 грудня побував з дводенним візитом в грузинському порту Батумі «в знак підтримки Великобританією безпеки на Чорному морі». Як заявив посольство Великобританії в Грузії, візит здійснювався з метою підтримати «принципи вільного судноплавства в міжнародних водах» і є «ще одним доказом успішних і багатосторонніх відносин двох країн в області оборони і безпеки», повідомляють Патріоти України з посиланням на «Голос Америки».

Як зазначила влада Батумі, візит британського судна «покликаний підкреслити динаміку відносин між двома країнами».

«Великобританія завжди твердо підтримувала європейську і євроатлантичну інтеграцію Грузії, виступала на підтримку її територіальної цілісності і суверенітету. Ми поетапно розвиваємо тісні відносини, засновані на дружбі і загальних цінностях», - заявив глава уряду Аджарії Торніке Ріжвадзе.

Як повідомлялося, розвідувальний корабель HMS Echo (H87) британського Королівського військово-морського флоту зразу по прибутті до Чорного моря, взяв курс на Одесу, куди і прибув 19 грудня.

Головне призначення HMS Echo (H87) - проведення дослідницьких гідрографічних або геодезичних операцій і підтримка амфібійних операцій. Також можливе використання його як корабля управління, протимінної застосування, пошуку та ідентифікації підводних об'єктів.

Озброєння корабля складається з трьох шестиствольних 7,62-мм кулеметів M134 Minigun, двох 20-мм зенітних скорострільних гармат «Ерлікон» і чотирьох великокаліберних кулеметів.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...