Окупанти впродовж 1,5 години випустили по позиціях ЗСУ біля Лебединського 40 великокаліберних снарядів, а по захисниках Водяного - 213 (!)

Обстановка на Донбасі загострюється. Ворог свідомо застосовує заборонені Мінськими угодами зразки озброєння

Від початку поточної доби станом на 12:00 на лінії бойового зіткнення вже зафіксовано 6 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. На приморському напрямку спостерігається подальше загострення обстановки повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Міноборони, про це повідомив речник відомства полковник Дмитро Гуцуляк.

"З 4.20 протягом 20 хвилин з напрямку окупованого селища Молодіжне противник випустив 8 мін калібру 82 мм та вів вогонь із СПГ по наших оборонцях Катеринівки. Окрім цього, о 8.00 ранку протягом 15 хвилин противник випустив ще 4 міни калібру 82 мм по наших оборонцях Новозванівки", - повідомив він.

Гуцуляк зазначив, що вночі ворог двічі застосовував гранатомети та інше піхотне озброєння по підрозділах Об`єднаних сил поблизу Гнутового, а зранку російсько-окупаційні війська свідомо вели масивний артилерійський обстріл позицій захисників України.

"Із 7.00 до 9.20 з напрямку окупованого села Безіменне ворог здійснив 40 залпів з артилерії 122-мм калібру по наших оборонцях Лебединського. А по мужніх захисниках Водяного із 7.10 протягом півтори години російсько-окупаційні війська здійснили 213 (!) артилерійських пострілів калібру 122 мм", - повідомив він.

За словами спікера Міноборони, захисники України, декілька разів адекватно застосовуючи чергові вогневі засоби, примушували окупантів до подальшого дотримання режиму тиші.

"За наявною інформацією, від початку поточної доби втрат серед наших українських героїв унаслідок активних бойових дій та триваючої російської збройної агресії немає", - додав Гуцуляк.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...