Окупанти винесли вирок Балуху, який голодує понад 100 днів

Підконтрольний Росії Роздольненський районний суд у Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів (близько 4 тис. гривень), повідомляють Патріоти України.

Так, українця засудили за другою кримінальною справою про "дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового утримання". Цю справу проти активіста порушили через заяву начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух нібито його побив.

При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього. Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з винесеним вироком. "Розправа окупанта. 5 років за патріотизм. Абсолютно свавільний і незаконний "вирок" Володимиру Балуху. Висловлюємо протест Російській Федерації, - написала речник МЗС України Мар'яна Беца у Twitter.

Нагадаємо, 19 березня активіст оголосив безстрокове голодування, протестуючи проти незаконного вироку. 1 червня архієпископ Климент розповів, що Балух перебуває у важкому стані. 15 червня під час засідання суду йому стало погано. 22 червня повідомили, що українець перейшов на воду. Перший термін Балух отримав за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який був вивішений на подвір'ї.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...