Окупанти зайшли надто далеко: Чубаров пояснив наслідки заборони Меджлісу в Криму

Якщо завтра Путін буде виходити з того, що його подальші дії по дискримінації і репресіях і кримських татар, і людей інших національностей будуть обмежуватися з боку інших держав лише черговими заявами, то глава Кремля на це піде.

Рефат Чубаров. Фото:newsader.com

Заборона Росією Меджлісу кримськотатарського народу на території анексованого Криму може стати точкою відліку нових репресій з боку Кремля по відношенню до кримських татар. Про це розповів голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров в інтерв'ю Апострофу, інформують Патріоти України.

"Заборона Меджлісу може мати дуже серйозні наслідки, я сьогодні не можу припустити, наскільки далеко зайде російська влада в цьому напрямку. Завтра вони цілком можуть оголосити екстремістами не тільки сьогоднішніх членів Меджлісу, але і місцевих і регіональних меджлісів, а в них - понад 2, 5 тис осіб. Вони можуть оголосити екстремістами тих, хто був у складі Меджлісу вчора, десять років тому", - говорить Чубаров.

"Росія буде брутально порушувати міжнародні норми, в тому числі, у сфері прав людини і по відношенню до кримських татар рівно настільки, наскільки вона буде оцінювати безпорадність міжнародних інститутів. Якщо завтра Путін буде виходити з того, що його подальші дії по дискримінації і репресіях і кримських татар, і людей інших національностей будуть обмежуватися з боку інших держав черговими тільки заявами, то глава Кремля на це піде", - впевнений лідер кримських татар.

Крім того, Чубаров розповів про те, чим ще може загрожувати ця заборона кримським татарам, які проживають на півострові

"Ми побачили, що сучасна Росія здатна напасти на свого сусіда, привласнити частину його території, незважаючи на те, що вона грубо зневажає масу міжнародних договорів і норм. Це перше. Друге: ми побачили, що Росія заради задоволення своїх інтересів готова максимально знехтувати двосторонніми договорами, це дуже важлива сфера, адже вона дає гарантії і зближує держави.

Третє: Росія намагається змусити своїми діями весь світ не просто рахуватися з нею, це бажання саме по собі зрозуміло, до цього прагне будь-яка держава, але вона хоче, щоб зважали на майбутнє баченням світу, яке вона пропонує, тобто, з диктатом.

Якщо в такій ситуації Росія нехтує всім і вся, можна тільки припустити, як вона поведе себе, коли мова піде про інтереси людей, які віднесені до категорії нелояльних", - говорить Чубаров .

На концерті Кобзона аншлаг, у ворога масова утилізація бронетехніки: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 30 квітня

вівторок, 30 квітень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 30.04.24 орієнтовно склали:

Свій план: Кім Чен Ин розраховує відновити економіку КНДР завдяки зв’язкам з Росією, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 7:44

Президент Північної Кореї Кім Чен Ин намагається посилити зв’язки з Росією для відновлення економіки КНДР. Відносини російського диктатора Володимира Путіна та Кім чен Ина значно зміцнилися після початку повномасштабного вторгнення Росії до України. П...