Омеляна заарештують? З'явилися резонансні дані про справу міністра

Чиновнику вже вручили підозру.

Фото: ru.slovoidilo.ua

У п'ятницю, 14 вересня, Солом'янський районний суд Києва вирішить, чи брати під варту міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, якого запідозрили в незаконному збагаченні, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу суду.

Так, засідання розпочнеться о 10:00 за адресою Вознесенський узвіз, 10-Б.

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що звинувачення буде просити п'ять мільйонів гривень застави для міністра інфраструктури.

Джерело Insider у Національному антикорупційному бюро (НАБУ) також заявило, що антикорупційні органи не вимагають взяття Омеляна під варту. Після обрання запобіжного заходу в суд подадуть клопотання про відсторонення міністра від роботи.

Можливе незаконне збагачення Омеляна Національне антикорупційне бюро розслідує з травня 2017 року. Вранці 13 вересня 2018 року йому вручили підозру.

За даними слідства, витрати міністра за останні кілька років істотно перевищували його офіційні доходи, в той час як з 2000 року він працює тільки на держслужбі. НАБУ підозрює, що і доходи дружини Омеляна, дизайнера Світлани Бевзи, не пояснюють таких витрат.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...