"Он очень внимательно следит за всем диапазоном - от Милошевича до Каддафи": Шендерович про головний страх Путіна

Фото: inosmi.ru

Президент Російської Федерації Володимир Путін не хоче йти з посади, тому що розуміє, що в разі відходу з посту в відношенні нього може початися кримінальне переслідування. Таку думку в ефірі "Еха Москви" висловив російський письменник і журналіст Віктор Шендерович, повідомляють Патріоти України.

"Путін міркує практично. На його очах були випадки Піночета, був випадок Мілошевича. І він дуже уважно стежить за всім діапазоном - від Мілошевича до Каддафі. Весь діапазон зворотного зв'язку він знає, і він не хоче нічого з цього діапазону. І він прекрасно розуміє, що ніякі гарантії на другому кроці не працюють!" - сказав він.

"Піночету давали гарантії і Мілошевичу давали гарантії. А потім приходили якісь інші до влади (в результаті зміни), які не давали гарантій і говорили: вибачте, там по 73-му році, за вересень якісь питання. Вибачте, ви старенький, товариш Піночет, але є питання ... З'ясовується, що гарантії не працюють, і Путін це розуміє чудово, що той, хто дасть йому гарантії, завтра піде від влади. А прийде третій, який йому скаже: вибачте, я ніяких гарантій не давав. Тому він так впевнено йде по азіатсько-африканського шляху; тому від влади він йти не збирається", - додав Шендерович.

Письменник підкреслив, що Путін нікому не вірить.

"І що б ми йому - і Навальний, який бажає разом з нами відходу його від влади, - не співали в вуха, що, мовляв. Володимир Володимирович, давайте йдіть там ... - Ні, бо я думаю, що ні! Він навчений, він сам нікому не вірить, і в якомусь сенсі правильно робить", - упевнений він.

Журналіст прокоментував те, що Путін свого часу сам давав гарантії екс-президенту РФ Борису Єльцину.

"Трошки різні ситуацію в сенсі ступеня тяжкості. Єльцину можна поставити в провину лише злочинну недбалість, яка стосується, зокрема, призначення Путіна. За Путіним трошки інший ряд кримінальних справ, та й міжнародний інтерес. Тому ніякі гарантії, нічого йому не обіцяють, зрозуміло. І він це знає", - резюмував Шендерович.

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...

"Давайте спочатку побачимо...": У Байдена різко змінили позицію щодо ідеї спікера Джонсона про допомогу Україні та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 22:27

Адміністрація президента США хоче спершу побачити законопроєкти Джонсона, перш ніж робити остаточні висновки. Білий дім різко змінив позицію стосовно ідеї спікера Палати представників США Майка Джонсон щодо пакета з чотирьох окремих законопроєктів про ...