​Оновлення та очищення влади: У Вірменії взято під арешт екс-президента країни

Спостерігачі мимоволі порівнюють плоди «єреванського Майдану» з колись більш обіцяючим та на порядок більш стражденним київським. Песимісти стверджують, що підконтрольна корупційній та агресивній Москві республіка спромоглася піти далі, ніж українці

Суд першої інстанції Єревана задовольнив клопотання Спеціальної слідчої служби Вірменії про арешт на два місяці колишнього президента Вірменії Роберта Кочаряна (1998-2008 рр.), обвинуваченого в поваленні конституційного ладу в 2008 році, зазначають Патріоти України.

"Більше нічого не можу сказати. Ніяких деталей. Завтра ми скликаємо прес-конференцію", - сказав журналістам адвокат Р.Кочаряна Арам Орбелян.

Раніше в четвер Спеціальна слідча служба Вірменії висунула обвинувачення щодо Р.Кочаряна в рамках справи про розгін демонстрації 1 березня 2008 року.

"На основі зіставлення отриманих під час попереднього слідства у кримінальній справі щодо подій 1-2 березня доказів, колишньому президенту Вірменії пред'явлено обвинувачення за ч.1 ст.300.1 КК Вірменії в тому, що він за попередньою згодою з іншими особами скинув конституційний лад. До суду першої інстанції направлено клопотання про арешт Р.Кочаряна", - повідомила служба.

1 березня 2008 року учасники багатотисячної акції, які протестували проти підсумків президентських виборів, на яких переміг Серж Саргсян, були розігнані. При цьому загинули десять людей, більше 250 отримали поранення.

Р.Кочарян вважає політичним переслідуванням висунуте проти нього обвинувачення в поваленні конституційного ладу в 2008 році.

"Це політичне переслідування, це вендета. Не думав, що в нашій сучасності так можна фабрикувати обвинувачення", - сказав Р.Кочарян в інтерв'ю телеканалу "Еркір Медіа" ввечері в четвер.

Р.Кочарян вважає, що його намагаються не допустити до участі в майбутніх позачергових парламентських виборах. "Нинішня влада думає про майбутні позачергові вибори й намагається мене нейтралізувати. Мене хочуть відірвати від політичних процесів. Але за останні десять років я заявляв, що не бажаю займатися політикою, однак це той випадок, коли не ти займаєшся політикою, а політика займається тобою", - сказав він.

"Я буду боротися до кінця. Піду, сяду, але буду боротися до кінця", - сказав Р.Кочарян.

В інтерв'ю Р.Кочарян спростував висунуті проти нього обвинувачення, заявивши, що зіткнення армії з демонстрантами в 2008 році не було.

Швейцарія скасувала концерт відомої пропутінської співачки

середа, 1 травень 2024, 21:16

У швейцарському Люцерні скасували концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, запланований на 1 червня. Про це повідомляє Swissinfo в середу, 1 травня, передають Патріоти України. Представники концертної зали KKL, в якому мав відбутися концерт Н...

Не рахуючись зі втратами: Росія кидає на штурм Часового Яру людей без зброї, - спікер ОСУВ Хортиця

середа, 1 травень 2024, 20:29

Росія кидає на штурм Часового Яру Донецької області людей без зброї. Керівництво армії РФ дає їм настанову добути зброю в бою. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі Liga, передають Патріоти України. «В районі Часового Яру вже ф...