"Они хотели подорвать мой мост!": Путін розразився безглуздою заявою про причини піратства поблизу Керченської протоки

Голова російської держави явно «нес пургу», ігноруючи доконані факти і вибудовуючи дивні причинно-наслідкові зв’язки

Відповідаючи на прес-конференції за підсумками саміту G20 на питання Путін заявив, що російські прикордонники затримали українські кораблі тому, що ті "пішли в Керч".

"Навіть після того, як вони (українські кораблі - ред.) порушили наші територіальні води, все одно їм прикордонники сказали: "Якщо ви підете в Керч, станьте на стоянку і візьміть лоцмана". "Ні, ми туди не підемо". І відразу ж туди пішли", - описав російську версію президент РФ.

"Наші прикордонники почали їх витісняти тільки тому, що вони пішли в Керч. Хоча при цьому багато разів публічно говорили про те, що міст збираються підірвати. А що прикордонникам було робити? На вимоги зупинитися не підкоряються, почали тікати в нейтральні води", - сказав Путін.

При цьому підкреслив, що Росія раніше пропускала українські військові судна через Керченську протоку, зокрема 11 вересня.

Залишається, лише питання, чи вірить сам голова російської держави в те, що говорить, чи звично бреше, як це доведене вже не раз. Варто нагадати, що міністр оборони США прямо засумнівався у розумових здібностях Володимира Володимировича, котрий просто не розуміє, що йому намагаються пояснити.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...