Операція "реванш": Аваков не хоче переобрання Порошенка, - Фесенко

Після уходу "грузинської команди" в МВС призупинились реформи, натомість помітили вплив "старої гвардії" і чинник відданості міністру. Чи піде "консервація" змін заради кадрової політики Авакова на користь державності, залишається питанням.

Володимир Фесенко. Фото: The Kiev Times.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваковне хоче, щоб президент Петро Порошенко залишився при владі. Тому не грає на його боці. Про це сказав політолог Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

"Керівнику МВС байдуже, хто переможе на виборах, головне - щоб не Петро Олексійович. Розуміє, якщо той залишиться президентом, то сам не матиме політичних перспектив і його посунуть з посади міністра. Тому обрав роль "нейтрального контролера" виборчого процесу, який заважає президенту у його нечистих методах залишитися при владі.

Якщо Порошенко програє, то Аваков залишиться у політичній грі. Арсен Борисович хоче як мінімум залишитися на нинішній посаді. Він у ній комфортно почувається. Хоче зберегтися ключовим гравцем у складі нового уряду.

У правоохоронних і силових структурах є розкол щодо підтримки кандидатів. Наприклад, Порошенка підтримують СБУ і Генпрокуратура. Натомість Аваков вирівнює розклади в кампанії. Інакше Порошенко б тотально задіяв адмінресурс", - пояснив Володимир Фесенко.

Джерело: Gazeta.ua

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...