Операція "реванш": Аваков не хоче переобрання Порошенка, - Фесенко

Після уходу "грузинської команди" в МВС призупинились реформи, натомість помітили вплив "старої гвардії" і чинник відданості міністру. Чи піде "консервація" змін заради кадрової політики Авакова на користь державності, залишається питанням.

Володимир Фесенко. Фото: The Kiev Times.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваковне хоче, щоб президент Петро Порошенко залишився при владі. Тому не грає на його боці. Про це сказав політолог Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

"Керівнику МВС байдуже, хто переможе на виборах, головне - щоб не Петро Олексійович. Розуміє, якщо той залишиться президентом, то сам не матиме політичних перспектив і його посунуть з посади міністра. Тому обрав роль "нейтрального контролера" виборчого процесу, який заважає президенту у його нечистих методах залишитися при владі.

Якщо Порошенко програє, то Аваков залишиться у політичній грі. Арсен Борисович хоче як мінімум залишитися на нинішній посаді. Він у ній комфортно почувається. Хоче зберегтися ключовим гравцем у складі нового уряду.

У правоохоронних і силових структурах є розкол щодо підтримки кандидатів. Наприклад, Порошенка підтримують СБУ і Генпрокуратура. Натомість Аваков вирівнює розклади в кампанії. Інакше Порошенко б тотально задіяв адмінресурс", - пояснив Володимир Фесенко.

Джерело: Gazeta.ua

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...