Оприлюднено текст меморандуму МВФ з Україною: На що пішов Київ заради $17,5 мільярда

Україна взяла на себе зобов'язання щодо зменшення інфляції.

Ілюстрація: zn.ua

Міжнародний валютний фонд оприлюднив текст меморандуму з Україною за програмою кредитування на $17,5 мільярда. В рамках цього договору Україна взяла на себе зобов'язання щодо зменшення інфляції, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У меморандумі зазначається, що український уряд бере на себе зобов'язання щодо зниження рівня інфляції, скорочення державного боргу і усунення дефіциту НАК "Нафтогаз України".

Так, до середини 2016 року Україна повинна зменшити рівень інфляції до однозначного числа, до 2020 року - знизити рівень держборгу до 71% ВВП, а до 2017 року - усунути дефіцит бюджету "Нафтогазу" через підвищення цін на природний газ, який триватиме до квітня 2017 року.

Першу перевірку виконання цих зобов'язань МВФ проведе влітку цього року, а саме в середині червня.

У Зеленського назвали три чинники для перемоги над Росією

неділя, 12 травень 2024, 11:59

Україна зможе перемоги у війні з Росією за наявності трьох чинників: паритету зброї на фронті; максимального позбавлення ворога інструментів фінансування агресії; політичної, дипломатичної, інституційної ізоляції РФ. Таку думку висловив радник керівник...

Якщо ми втратимо ці висоти...: У Часовому Яру вирішується доля Донецької області, - Дикий

неділя, 12 травень 2024, 11:30

Колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий розповів, що за Часів Яр тривають важкі бої, росіяни не мають просування у місті. Про це він розповів в етері "Еспресо". "Я думаю, що в росіян не має мети захопити Часів Яр під конкретну дату. Вті...