Оснащений бойовим модулем "Дельта": "Укроборонпром" презентував потужний БТР (фото, відео)

ДП "Житомирський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", розробив модернізацію бронетранспортера БТР-70. Ця машина вперше демонструється під час виставки "Зброя та Безпека", повідомляють Патріоти України.

Оновлена бойова машина – БТР-70Д(GM) отримала нові двигуни від американської корпорації General Motors та бойовий модуль "Дельта" з 23-мм автоматичною гарматою та цифровою системою управління вогнем.

Фахівці "Житомирського бронетанкового заводу" під час модернізації бойової машини зосередились на заміні застарілих радянських двигунів на нові, більш потужні та економічні.

Завдяки новим двигунам GM-6.2 загальна потужність БТР-70Д зросла до 290 к.с., що на 50 к.с. більше за звичайний БТР-70. А максимальна швидкість – на 20 км/год більше, до 100 км/год. Ремоторизація значно підвищила питому потужність БТР, його мобільність на полі бою та надійність бойової машини.

11,6-тонний БТР-70Д(GM) оснащений новим бойовим модулем "Дельта", який озброєний 23-мм автоматичною гарматою та 7,62-мм кулеметом. Новий бойовий модуль за своїм озброєнням перевищує штатне озброєння БТР-70, на який встановлено 14,5-мм та 7,62-мм кулемети. Окрім того, бойовий модуль "Дельта" оснащений сучасною цифровою багатофункціональною системою управління вогнем з тепловізійною камерою, лазерним далекоміром, стабілізатором озброєння та системою захвату та супроводження цілей. Також, на БТР-70Д можуть бути встановлені інші бойові модулі, в залежності від бажання замовника.

Загалом, БТР-70Д(GM), у порівнянні із звичайним БТР-70, що стоїть на озброєнні Збройних Сил України, має потужніше озброєння, двигун, більшу швидкість та кращу маневреність на полі бою. А використання сучасних бойових модулів дозволяє значно підвищити точність та ефективність вогню за будь-яких погодних умов та часу доби.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...