"Особисто я вирішив святкувати двічі": Порошенко привітав українців з Різдвом за григоріанським календарем (відео)

Президент наголосив, що сьогоднішнім святкуванням ми аж ніяк не робимо замах на стару добру традицію святкувати Різдво 7 січня, яку також шануємо і поважаємо.

Петро Порошенко привітав українців з Різдвом за григоріанським календарем. Фото:скрін відеоПрезидент України Петро Порошенко привітав українців з Різдвом Христовим за григоріанським календарем, яке відзначається 25 грудня. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Адміністрації Президента.

"Дорогі українці! Вперше як державне свято ми відзначаємо Різдво Христове за григоріанським календарем - разом з більшістю всього християнського світу, спільно з Європою. Верховна Рада прийняла, а я підписав Закон, і відтепер 25 грудня - вихідний день. Але ми аж ніяк не робимо замах на стару добру традицію святкувати Різдво 7 січня, шануємо і поважаємо. Вибирати собі календар - це особисте право кожного, а ось завдання держави - гарантувати таке право і дати можливість вибору", - заявив Порошенко.

"Особисто я вирішив святкувати двічі. Тому сьогодні приєднуюся до вашого торжества. Через два тижні українці знову будуть співати колядки та радіти народженню Спасителя світу. Як писав святий апостол Павло, ми, християни, - "одне тіло, один дух, один Господь, одна віра і одне хрещення". Україна - унікальна в своїй віротерпимості і повазі до релігійних почуттів. Ми - це православні, греко-католики, римо-католики. Ми - ціле розмаїття протестантських церков. Ми - мусульмани та іудеї. Ми всі разом - українці" , - зазначив глава держави.

"У цьому році Україна відзначила 500-річчя початку Реформації, яка в значній мірі визначила сучасне обличчя нашої цивілізації. Реформація мала велике значення і для України. Вона сприяла становленню інститутів приватної власності, розвитку процесу нацiонального вiдродження. Вона дала вагомий поштовх освіті, науці, культурі і релігійному життю. Зараз протестантські церкви відіграють все більшу роль в українському духовно-релігійному житті", - нагадав Порошенко.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...